måndag 10 mars 2014

Tomatsoppa med kyckling & varma mackor


2 port
Tomatsoppa:
400g passerade tomater
3 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
1 liten gul lök
1/2-1 msk honung
1-2 dl vatten
salt & peppar
2 kycklinglår
creme fraiche

Hacka lök & vitlök. Hetta upp olivolja i en stor kastrull. Fräs lök & vitlök. Tillsätt de passerade tomaterna, honung, vatten, salt & peppar. Låt soppan sjuda i ca 30 min.

Koka kycklinglåren i saltat vatten. Ta upp kycklingbitarna och plocka köttet från benen. Tillsätt i soppan. Ringla lite creme fraiche över.

Varma mackor:
2 vitlöksbröd
2 skivor ost
2 skivor skinka
majonäs
dijonsenap
smör

Ugn 225 grader.
Dela brödet på hälften. Smöra och lägg på övriga ingredienser. Slå ihop bröden och värm i ugnen tills osten har smält & brödet blivit krispigt, ca 10-15 min. Servera med soppan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar