söndag 9 mars 2014

Chiliburgare med pommes frites


Burgare:
4 st
400g nötfärs
1/2 tsk chiliflakes
ca 1/2 dl chilisås
salt & peppar
4 skivor cheddarost


Tillbehör:
4 hamburgerbröd
1 lök, skivad
1 tomat, skivad
smörgåsgurka
sallad
ketchup
majonäs
senap


Blanda färsen med de övriga ingredienserna till en jämn smet. Fukta händerna i kallt vatten och och rulla ihop till 4 bullar, tryck ut till biffar med hjälp av en tallrik. Värm upp olja i en panna och stek biffarna 3-5 min på varje sida. Lägg på osten och låt den smälta den sista minuten. Servera med tillbehören. 

Pommesfrites:
1,5 kg potatis av fast sort
1 1/2 l neutral olja tex. rapsolja
salt


Skala och skär potatisarna i ca 1 cm tjocka stavar. Skölj dem och torka med en handduk. Värm oljan till ca 160 grader. Lägg ner en handfull potatisstavar & fritera i omgångar i 5-10 min. Fritera ytterligare en gång tills de blivit gyllenbruna. Ta upp dem och låt oljan rinna av. Salta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar