onsdag 2 februari 2011

Skaldjurspasta

Jag använde mig utav frysta skaldjur till det här receptet, men godast blir det såklart om man får tag på färska.

Blandade skaldjur, tex. blåmusslor, räkor, små pilgrimsmusslor (pétoncles)
1 bananschalottenlök, finhackad
1 stor morot, skivad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk olja
1-2 dl vitt vin
2 dl grädde
1 tsk salt & peppar
1 nypa socker
persilja, hackad
pasta
parmesan

Fräs lök, vitlök och morot i olja i en gryta. Häll på vinet och låt det koka upp. Sätt på locket och låt koka några min. Häll sedan på grädden och tillsätt morot och skaldjur. Koka ytterligare några min. Smaka av med socker, salt & peppar. Rör i persiljan. Servera med pasta och riven parmesan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar