fredag 4 februari 2011

Frutti di mare pizza


Pizzadeg:
25g jäst
1 1/2 dl vatten
1 msk olivolja
1 tsk salt
ca 5 dl vetemjöl

Tomatsås:
1/2 lök, finhackad
1 vitlöksklyfta
ca 200g passerade tomater
1 msk chilisås
salt & peppar
oregano

4 st vitlöksklyftor, tunt skivade
några kvistar färsk rosmarin, finhackad
1 bunt persilja, finhackad
rivet skal av 1 citron
0,5 dl olivolja
salt & peppar
0,5 kg musslor, tex hjärtmusslor, blåmusslor
300g bläckfisk (kroppen), skuren i ringar
500g tigerräkor
500g buffelmozzarella

Ugn 250 grader.
Smula jästen i en bunke och blanda med fingervarmt vatten (37 grader). Rör tills jästen löst sig. Tillsätt olivolja och salt. Knåda (eller använd degkrokarna till en elvisp) degen smidig på ett mjölat bakbord. Låt den jäsa övertäckt ca 30 min. Knåda och kavla ut.

Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Tillsätt tomaterna, chilisås och oregano. Låt koka några min. Smaka av med salt & peppar.

Blanda vitlök, rosmarin, persilja, citron, olja och rikligt med salt & peppar. Skölj och släng alla musslor som inte stänger sig. Blanda musslorna, bläckfiskringarna och räkorna med örtmarinaden. Skiva mozzarellaosten. Bred ut ett tunt lager tomatsås på pizzadegen. Fördela skaldjuren och mozzarellaosten. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar