tisdag 6 maj 2014

Kycklingsallad med halloumi & ugnsbakade tomater


Mättande kycklingsallad med halloumi, milda ugnsbakade tomater, tzatziki och en sötstark dressing gjord på honungsdijon.

Sallad:
1 pkt halloumi
Blandsallad
1 rödlök, skivad
1/2 honungsmelon, tärnad
2-4 avokados, skivade
Gurka, tärnad
Oliver

Skiva halloumin och stek i en torr panna tills den fått en gyllenbrun färg. Blanda övriga ingredienser till salladen i en stor skål.

Kyckling marinad:
200g kycklinglårfilé
1msk honung
1/2 msk balsamvinäger
3msk olja
1 vitlöksklyfta
1msk torkade "franska örter"
Citronjuice
Salt & peppar

Blanda alla ingredienser till marinaden. Smaka av med citronjuice, salt & peppar. Skär kycklingen i mindre bitar och blanda med marinaden. Låt stå ett tag. Stek sedan kycklingen i en panna tills den blivit genomstekt.

Tomathalvor:
4 tomater
4 vitlöksklyftor
Olivolja
1msk honung
Salt & peppar
Färsk timjan

Ugn 225 grader.
Halvera tomaterna och lägg i ugnssäker form. Ringla över olivolja & honung. Skala och krossa vitlöksklyftorna, lägg i formen. Krydda med timjan, salt & peppar. Låt stå i ugnen i ca 30 min.

Dressing:
1-2 msk honungsdijon senap
Olja
Citronjuice
Salt
Ev. Vatten

Blanda honungsdijon senapen med lite olja. Smaka av med citronjuice & salt. Späd ev med lite vatten om den är för tjock. Ringla direkt över salladen eller servera bredvid.

Tzatziki:
2dl yoghurt tex. grekisk
En bit gurka
1 vitlöksklyfta
Citronjuice
Salt

Riv gurkan på ett rivjärn. Blanda med en pressad vitlöksklyfta & yoghurt. Smaka av med citronjuice och salt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar