lördag 14 maj 2011

Cupcakes utan ägg



Inte vet jag vad ägget gör för nytta, för de här äggfria cupcakesen smakar minst lika bra som "vanliga".

Halloncupcakes:
Ca 16 st
4 3/4 dl vetemjöl
3 dl strösocker
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
150g smör
(1/5 pkt hallon)

100g cream cheese tex. philadelphia
1 dl florsocker
5st färska el. frysta hallon

Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna. Rör därefter i mjölk och blanda väl. Tillsätt sedan det smälta smöret och ev. hallon. Rör om till en len smet. Fyll muffinsformarna till hälften och grädda i ugn på 200 grader ca 15 min.

Blanda cream cheese, florsocker och hallon och smeta på på cupcakesen.

Chokladcupcakes:
ca 16 st
4 3/4 vetemjöl
3 dl strösocker
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
2 dl mjölk
150 gram smör

100 g mjukt smör
ca 1/2 pkt florsocker
3 msk mjölk
1 1/2 msk kakao

Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna. Rör därefter i mjölk och blanda väl. Tillsätt sedan det smälta smöret. Rör om till en len smet. Fyll muffinsformarna till hälften och grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 15 min.

Vispa smöret mjukt med elvisp, tillsätt florsockret lite i taget. Rör sedan i mjölk och kakao. Fortsätt att vispa tills det blivit en tjock kräm. Spritsa ut på cupcakesen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar