fredag 23 maj 2014

Grillad flintastek med sötpotatismos & chiliaioli




2 stora sötpotatisar
1 rödlök
1 kruka gräslök
olivolja
salt & peppar
2 dl creme fraiche
limejuice

1 flintastek, grillad

Skär sötpotatisen i tjocka skivor & lägg i en ugnsäker form. Baka i ugnen tills potatisen är mjuk (ca 30 min). Täck med en bit folie om potatisen börjar bli mörk. Skiva löken, salta & peppara, ringla lite olja över och lägg på folie som du gör ett litet paket av. Låt stå i ugnen tillsammans med potatisen tills löken mjuknat. Ta ut från ugnen och dra av skalet från potatisen. Mosa och blanda potatisen i en stor skål med creme fraiche, gräslök, lök, några droppar limejuice, salt & peppar.

Aioli:
1 vitlök
cayenne peppar
chiliflakes
1 msk tomatpuré
1 tsk senap
1 äggula
1 1/2 dl rapsolja
salt & peppar
citronjuice

Blanda äggulan med oljan droppvis under kraftig vispning tills det blir en tjock majonäs. Rör i tomatpuré, senap, lite citronjuice och vitlök, smaka av med kryddorna. Servera med sötpotatismoset och den skivade flintasteken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar