måndag 21 april 2014

Påskbuffé del 1- Skagenröra, kaviargrädde, laxrulle & matjessilltårta


Godaste påskbuffén hittills! Börjar med recept på småplocket....

Krustader med skagenröra:
6 st mini krustader
1 dl räkor
1 msk dill
1 dl creme fraiche
1 dl majonäs
2 msk löjrom
Saft från en citron
Salt

Hacka dillen & rör ihop alla ingredienser. Smaka av med citron & salt. Fyll krustaderna med röran & toppa
med räkor, löjrom & dill.


Ägghalvor 6 st:
3 ägg
1 dl vispgrädde
1 msk kaviar
Dill

Koka äggen i 5 min. och kyl i kallt vatten. Vispa grädden och blanda med kaviar. Skala och dela äggen. Klicka på kaviargrädden & garnera med en dillkvist.


Laxrulle:
6 skivor rökt lax
50g färskost tex Philadelphia
2 msk pepparrot på tub
rödlök
gräslök

Lägg laxskivorna omlott på plastfolie. Rör ihop färskosten med pepparroten & bred ut röran över skivorna. Rulla ihop laxen till en fast rulle & ställ in i kylen. Skär den i 1-2 cm breda skivor då den stelnat. Garnera med tunt skivad rödlök & hackad gräslök.



Matjessilltårta:
5 skivor kavring
50g smör
4 dl crème fraiche
200g matjesill
1 finhackad rödlök
1 dl finskuren gräslök
4 gelatinblad
vitpeppar
citron

Lägg gelatinbladen i en skål med vatten i ca 5 min. Mixa kavringen. Smält smöret & Blanda med kavringen. tryck ut i en form. Ställ in i kylen. Hacka gräslök, lök och matjesill. Blanda med crème fraiche och peppar. Krama ur vattnet ur gelatinet och smält det i en kastrull. Vänd sedan ner det i smeten och häll upp i formen. Ställ in i kylen i ca 30min. Garnera med tex tunt skivad rödlök, hackad gräslök & citron.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar