onsdag 2 april 2014

Mozzarella & aubergine gratäng



En favorit gratäng som kan serveras som tillbehör eller ätas som den är. Mättande och jättegod!

1 mozzarella
1 aubergine
Tomatsås:
400-500g krossade tomater
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
salt & peppar
1 tsk socker
olivolja

Börja med att tillaga tomatsåsen.
Hacka lök & vitlök. Hetta upp rikligt med olivolja i en kastrull. Fräs lök & vitlök i några min. Tillsätt de krossade tomaterna, socker, salt & peppar. Sjud på låg värme i ca 30 min eller tills såsen kokat ihop.

Skiva mozzarella och auberginen i ca 1/2 cm tjocka skivor. Hetta upp rikligt med olivolja i en panna. Stek aubergine skivorna i omgångar tills de fått en gyllenbrun färg, salta & peppra. Varva aubergine, mozzarella & tomatsås i en ugnssäker form. Låt stå i ugnen på 225 grader i ca 15-20 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar