lördag 9 november 2013

Pain au chocolat med mandelmassa & nutella




Recept Leila Lindholm
8 st
250 g färsk smördeg på rulle
1 dl nutella
75 g mörk choklad 70%
100g mandelmassa
1 apelsin, skalet
1 ägg
florsocker

Ugn 175 grader.
Dela smördegen på längden och sedan varje halva i fyra bitar. Hacka chokladen grovt. Riv mandelmassan och apelsinskal. Bred en klick nutella på ena kortsidan av varje smördegsbit. Fördela chokladen, mandelmassa och apelsinskal. Rulla ihop bitarna från kortsidan och lägg med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. (Pensla ev med ett uppvispat ägg.) Grädda dem gyllenbruna i mitten av ugnen ca 15-20 min. Smält under tiden lite choklad i ett vatten bad. Ringla över de färdiga bitarna. Pudra över med florsocker innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar