lördag 9 november 2013

Hummer Thermidor & Smördegsrulle med vaniljglass



4 port
2 kokta hummrar
3 msk smör
1/2 dl vitt vin
2 schalottenlökar, hackad
1 msk mjöl
2 1/2 dl grädde
1 tsk dragon
1 msk dijon senap
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 äggula
2 msk parmesanost

Ugn 250 grader
Klyv hummrarna. Ta bort magsäcken & tarmen. Ta ut allt kött från kroppen och klorna. Spara skalhalvorna. Hacka köttet i mindre bitar och fräs i smöret. Häll på vinet. Ställ åt sidan. Fräs löken tills den blivit mjuk och strö på mjölet. Häll på grädde och låt såsen koka ihop. Blanda i dragon, senap, salt & peppar. Rör ner äggulan. Fördela hummerköttet i skalhalvorna och häll såsen över. Strö på parmesanost. Gratinera i ugnen i ca 5 min. Servera med ris vitlöksbröd & sallad!

Smördegsrulle 8st:
250g smördeg på rulle
ca 1 dl nutella
florsocker
vaniljglass

Ugn 200 grader.
Dela smördegen en gång på längden. Dela sedan varje längd i 4 bitar. Bre ut en klick nutella över hela biten och rulla ihop från långsidan. Lägg rullarna på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ugnen i ca 15 min. Pudra lite florsocker över rullarna när dom svalnat något. Servera med vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar