måndag 12 augusti 2013

Butterchicken - Murgh makhani






Marinad:
800g kyckling (jag använde mig utav en hel färsk kyckling)
2 vitlöksklyftor, pressade
2 cm ingefära, riven
1/2 tsk salt
1/2 tsk chilipulver
1 1/2 msk citronsaft
ca 1 dl turkisk youghurt
1/2 tsk garam masala
1/2 gurkmeja
1 tsk mald spiskummin
1-2 msk olja
Sås:
1 1/2 msk ghee eller smör
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 cm ingefära, skalad och finhackad
1 kardemummakapsel, krossad
2 kryddnejlikor
1 tsk mald koriander
1 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
1 tsk chilipulver
ca 3 dl passerade tomater
1/2 msk citronsaft
40g smör
1 dl grädde

 Lägg kycklingbitarna i en skål och blanda med vitlök, ingefära, salt, chilipulver, citronsaft, yoghurt, garam masala, gurkmeja, spiskummin och salt. Se till att varje bit täcks. Täck skålen med plastfolie och kyl i 3-4 tim.

Värm en panna med lite olja/ghee, stek de marinerade kycklingbitarna tills de fått fin färg och lägg på ett fat. Tillsätt lite mer olja/ghee i samma panna och stek i ca 1-2 min vitlök, ingefära, kardemummma, kryddnejlika, koriander, garam masala, gurkmeja och chilipulver. Rör om ordentligt. Rör i passerade tomater, citronsaft och kycklingbitarna i såsen. Sjud tills kycklingen är genomstekt. Slutligen, tillsätt smör och grädde, rör oavbrutet tills smöret har smält och såsen är slät. Smaka av och justera kryddningen. Servera med ris och chapati!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar