söndag 2 juni 2013

Matig kycklingsallad



Härligt färgglad kycklingsallad som passar fint i försommar värmen. Smakar bäst med egengjord tzatziki och rhodeisland sås.

1/2 isbergsalladshuvud
1/2 gurka
1 avokado
1 pkt fetaost
1/2 pkt körsbärstomater
1 rödlök
4 skivor bröd
1 pkt bacon
2 kycklingbröstfiléer
1 burk majs

Tzatziki:
3 dl turkisk yoghurt
en bit gurka
1 vitlöksklyfta
salt & peppar

Rhode island sås:
1 dl vispgrädde
1 dl majonäs
1/2 dl chilisås
1 krm tabasco
salt

Skölj och strimla salladen fint. Tärna gurka, avokado och fetaost. Halvera tomaterna. Skiva rödlöken tunt. Skär brödskivorna i kuber och stek i smör, salta lite lätt. Skär kyckling och bacon i mindre bitar och stek. Salta & peppra. Öppna majsburken och låt rinna av. Lägg upp grönsakerna, osten, bacon & kyckling på tallriken. Servera med tzatsiki och rhode island!

Riv gurkan grovt. Pressa vitlöksklyftan. Blanda med yoghurten. Smaka av med salt & peppar.

Vispa grädden. Blanda med majonäs, chilisås och tabasco. Smaka av med salt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar