lördag 17 november 2012

Krämig hjortskav och stompad potatis


1 pkt hjortskav
svamp, tex trattkantareller/skogschampinjoner
1 lök
4 dl grädde
5 enbär
en skvätt soja
1 msk fond tex. kalv
1 msk svart vinbärsgele
timjan
salt & peppar

ca 500g potatis
25g smör
salt & peppar

Fräs skaven i olja i en panna. Hacka svampen och löken och låt det fräsa med en stund. Tillsätt sedan grädde, enbär, soja, fond, timjan, salt & peppar. Låt sjuda några min. Smaka av med gelé.

Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. När potatisen är klar, stompa den och blanda med smör. Smaka av med salt & peppar. Servera med skaven, gelé och sallad!

1 kommentar:

  1. Hej Jag är Ana från Fooduel.com. Det är en plats där användarna röstar recept
    1 till 10.

    Det finns en rangordning av de bästa recepten och en profil med dina röstat recept. Varje recept har en länk till bloggen som tillhör receptet. På så sätt kommer du att få trafik till din blogg

    Det är enkelt, snabbt och roligt. Det bästa fotot recept kommer att vara här.

    Jag inbjuder dig att komma in, lägg till din blogg och ladda ett recept med en fin bild.

    Vi skulle älska att du deltar med några recept som denna. Ser fantastiskt!

    Hälsningar

    http://www.Fooduel.com

    SvaraRadera