måndag 18 juni 2012

Räkpannacotta Havskräftor i gräddig sås Kletiga brownies




4 skivor kavring
2 gelatinblad
2,5 dl grädde
1,5 dl creme fraiche
1 liten rödlök
räkor
dill
citron
salt


Lägg gelatinbladen i blöt. Stansa ut 4 cirklar ur kavringsskivorna. Hacka rödlök, räkor och dill. Blanda med creme fraiche i en skål. Värm grädden, krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält ner i den varma grädden. Rör i grädden i creme fraiche röran. Smaka av med salt och citronsaft. Fördela blandningen i 4 glas. Tryck försiktigt ner kavringcirklarna och täck glasen med plast. Låt stå kallt i kylen i minst 1 h. helst över natten. Lirka ur räkpannacottan ur glasen och ställ på ett fat. Toppa gärna med räkor och servera med citronklyftor!


Havskräftor 20st
2-3 schalottenlökar
2 vitlöks klyftor
4-5 dl grädde
1/2 fiskbuljongtärning
1/2 dl vitt vin
dill
salt & peppar
ris
sparris


Skala havskräftorna. Hacka schalottenlök och vitlök och fräs i smör. Tillsätt grädde, buljongtärning, vin, salt & peppar. Sjud några min tills grädden börjar tjockna. Lägg i hackad dill och havskräftorna. Smaka av med ev. mer vin. Servera med ris och grön kokt sparris!


1 plåt
350 g mjukt smör
6 dl strösocker
3 dl kakao
1 dl ljus sirap
0.5 tsk salt
6 st ägg
3 dl vetemjöl
300g vit eller mörk choklad 



1 pkt frysta hallon
1 msk socker
1 msk vatten


2 dl grädde


Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och strösocker vitt och poröst. Blanda i kakao, sirap och salt. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten. Hacka chokladen grovt och vänd ner den i smeten. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll med smet. Grädda kakan i mitten av ugnen i 15-25 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.


Värm hallonen i en kastrull tillsammans med socker och vatten. Mosa med hallonen ordentligt med en visp. Sila hallonsåsen till en slät sås. Servera kall till brownie kakan och en klick vispad grädde!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar