tisdag 19 juni 2012

Färsk lax med pasta & Rabarberkompott med vit chokladmousse


4 st bitar färsk lax
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
2 schalottenlökar, hackade
1 vitlöksklyfta, hackad
1 skvätt vitt vin
dill, hackad
persilja, hackad
parmesanost, riven
salt & peppar
ärtor
citron
pasta

Koka pastan. Salta & peppra laxen, lägg bitarna i en ugnssäker form och baka i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min. Fräs lök & vitlök i smör i en panna. Tillsätt grädde, creme fraiche, vin, salt & peppar. Sjud några min. Tillsätt sedan ärtor, örter och parmesanost. Blanda såsen med den nykokta pastan och servera med lax och citronklyftor!


750g rabarber
1,25 dl socker
1 tsk vaniljsocker


100g vit choklad
1,5 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 msk strösocker

kakor

Skala rabarbern och skär i skivor. Lägg bitarna i en kastrull tillsammans med socker och vaniljsocker. Värm på svag värme tills sockret löst upp sig. Öka värmen och låt sjuda tills rabarbern känns mjuk, ca 20 min. Rör om då och då. Häll upp kompotten i 4 glas/portionsformar.

Smält chokladen i vattenbad. Vispa grädden och blanda med den smälta chokladen, creme fraiche och socker. Fyll moussen över rabrberkompotten. Låt stå kallt i kylen i ca 1h. Toppa med några smulade kakor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar