söndag 5 augusti 2012

Tagliatelle med lammfärssås & blåbärspaj



500g lammfärs
1 gul lök, hackad
400g krossade tomater
2 msk chilisås
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk fond
ca 1/2 dl vatten
1 nypa socker
salt & peppar
örter, tex timjan, basilika
1 lagerblad
1 pkt fetaost
pamesanost
pasta

Fräs färs och lök i en panna i lite olja. Salta & peppra. Tillsätt kossade tomater, chilisås, vitlök, fond, vatten, socker, örter och lagerblad. Sjud i 15-20 min. tills såsen kokat ihop. Skär fetaosten i kuber och lägg i köttfärssåsen. Servera med nykokt pasta och parmesan!

Pajdeg:
150g smör
3 dl vetemjöl
ca 1 1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 krm bakpulver
ca 1/2 liter blåbär
ev. lite honung
grädde el vaniljsås
kardemumma

Kardemumma grädde:
Vispa grädden med en nypa socker. Blanda med 1 tsk stött kardemumma.

Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser och häll i det smälta smöret. Rör ihop degen snabbt och tryck ut den i en pajform. Häll i blåbären och ringla ev lite honung över. Grädda pajen i nedre delen av ugnen på 225 grader i ca 20 min. Servera pajen ljummen med kardemumma grädde eller vaniljsås!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar