söndag 13 maj 2012

Chevrepizza med honung


2 stora pizzor
Deg:
50 g jäst
3 dl vatten
2 msk olja
2 tsk salt
ca 10 dl vetemjöl


Tomatsås:
1 liten gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
olivolja
2 msk tomatpuré
500g krossade tomater
1 tsk socker
salt & peppar

200g getost, skivad
2 rödlökar, skivade
parmaskinka
körsbärstomater
pinjenötter
honung
oregano/basilika


Smula jästen i en bunke och blanda med fingervarmt vatten (37 grader). Rör tills jästen löst sig. Tillsätt olivolja och salt. Knåda (eller använd degkrokarna till en elvisp) degen smidig på ett mjölat bakbord. Låt den jäsa övertäckt ca 30 min. Dela degen i 2 bitar och kavla ut. Lägg på plåtar med bakplåtspapper.


Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Tillsätt tomatpuré, tomatkross, socker, salt & peppar. Låt koka några min.


Bred ut tomatsåsen på pizzabottnarna. Lägg på några skivor getost, rödlök, parmaskinka, körsbärstomater, pinjenötter, basilika och oregano. Ringla över honung och baka mitt i ugnen 15-20 min på 200 grader.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar