söndag 4 mars 2012

Krämig kycklingpaj


300g kycklinglårfilé
1 gul lök, hackad
100g bacon
100g svamp, tex. skogschampinjoner, skivade
förvälld broccoli
1 msk kycklingfond
2 dl creme fraiche
salt & peppar
riven ost


Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 krm salt
125g smör
2,5 msk vatten


Häll mjöl, salt och smör i en bunke. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Platta ut degen i en pajform och låt vila i kylen i ca 30 min. Stick några hål i degen och förgrädda i ugnen 10-12 min. på 200 grader. Sänk sedan till 175 grader.


Skär kyckling och bacon i mindre bitar, fräs några min i en stekpanna tillsätt sedan lök, svamp och broccoli. Salta & peppra. Blanda ner fond och creme fraiche. Lägg röran i pajformen, strö över den rivna osten och grädda i ca 30 min. Servera med en sallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar