söndag 29 januari 2012

Ratatouillelasagne


1 aubergine
1 zucchini
2 paprikor
400g tomatkross
2 vitlöksklyftor
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 lagerblad
örter tex. basilika, oregano, timjan
salt & peppar
150g fetaost
6 dl mjölk
1 dl grädde
50g smör
5 msk vetemjöl
2 dl riven ost

Tärna alla grönsakerna och fräs i olja i en panna. Tillsätt pressade vitlöksklyftor, buljongtärning, kryddor, lagerblad och tomatkross. Låt småkoka i ca 10-15 min.Värm mjölk och grädde. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet. Häll på mjölk och gräddblandningen lite i taget under omrörning. Smaka av med salt & peppar. Häll lite av bechamellsåsen i botten på en ugnssäker form. Lägg ut ett lager lasagneplattor, grönsaksröra, tärnad fetaost, ost och lite av bechamellen. Upprepa i nästa lager och avsluta med lasagneplattor, ost och bechamell. Grädda i mitten av ugnen, ca 25 min på 200 grader. Servera med en grönsallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar