lördag 28 januari 2012

Laxlasagne


Ca 300g färsk lax
1 gul lök
1 påse babyspenat
150g fetaost
6 dl mjölk
1 dl grädde
5 msk mjöl
50g smör
2 dl ost
salt & peppar

Skiva lax och lök i tunna skivor. Fräs löken i olja tills den blivit mjuk.Värm mjölk och grädde. Riv osten. Smält smöret i en kastrull och blanda med mjölet. Häll under omrörning på mjölk och gräddblandningen. Vispa tills såsen tjocknat. Smaka av med salt & peppar. Häll lite av såsen i botten på en ugnssäker form. Lägg ut ett lager lasagneplattor, spenat, lax, lök, smulad fetaost, ost och lite bechamell. Upprepa och avsluta med ett lager lasagneplattor, ost och bechamell.Backa i ugnen på 225 grader i ca 25 min. Servera med en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar