lördag 14 januari 2012

Pho Bo- Risnudelsoppa med nötkött

Vietnamesisk nationalrätt.

2 l vatten
3 msk köttfond
1 gul lök
3 hela kryddnejlikor
5 cm färsk ingefära
2 st stjärnanis
1 kanelstång
2 msk fisksås
salt & peppar
300g glasnudlar
300g entrecote
2 salladslökar, skivad
1/2 dl färsk thaibasilika
1/2 dl färsk koriander
2 lime, klyftad
1 röd thai chili, tunt skivad

Koka upp vatten och fond. Skala och skär lök och ingefära i grova bitar. Tillsätt kryddnejlikor, stjärnanis, kanelstång, fisksås, lök och ingefära i grytan. Krydda med salt & peppar. Koka buljongen under lock i 20-30 min. Koka nudlarna enligt förpackningen. Häll av vattnet och fördela nudlarna i portionsskålar. Strimla köttet i riktigt tunna skivor och lägg ovanpå nudlarna. Sila buljongen och häll genast över köttet och nudlarna. Toppa med salladslök, basilika, koriander och chili!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar