tisdag 22 november 2011

Krämig pasta med sidfläsk

Pasta
1 förp cocktailtomater
olja
balsamvinäger
ca 800g sidfläsk, tärnad
ca 500g skogschampinjoner, skivade
1 stor vitlöksklyfta, pressad
2 dl vitt vin
3-4 dl grädde
salt & peppar
persilja, hackad

Lägg tomaterna i en ugnssäker form, ringla över lite olja, balsamvinäger och salt. Låt stå i ugnen i ca 25-30 min på 225 grader. Stek fläsket knaprigt och ställ åt sidan. Stek sedan svamp och vitlök, häll på vinet och låt koka några min. Blanda ner fläsket, häll på grädde och låt det koka ihop till en krämig sås. Smaka av med salt & peppar. Blanda såsen ordentligt med pastan. Servera med cocktailtomater, riven parmesan och ev. lite persilja!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar