onsdag 16 november 2011

Fiskgratäng med musslor

600g rödspättafiléer
3 dl vatten
1 msk vitvinsvinäger
2 dl grädde
1 fiskbuljongtärning
1 msk maizena + 2 msk vatten
1 burk musslor i vatten
salt & peppar
800g potatis
2 äggulor
1 msk olja

Koka potatisen, mosa. Tillsätt äggulor och olja och rör ihop till ett smidigt mos. Salta & peppra. Salta fiskfiléerna och lägg i en ugnssäker form. Koka upp vatten, vinäger, grädde och buljongtärningen. Red av med maizena, sjud såsen i ca 5 min. Salta & peppra. Spritsa eller klicka ut moset längs med kanten på den ugnssäkra formen. Lägg musslorna över fisken och häll på såsen. Gratinera i ugnen på 225 grader tills fisken är klar och moset fått färg (ca 15 min). Servera gratängen med ärtor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar