fredag 28 oktober 2011

Pumkinpie



Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150g smör
1 ägg
Fyllning:
1 pumpa ca 1 1/2 kg ger 4 dl mos
1 tsk kanel
1 krm salt
1 1/2 krm riven muskot
1 1/2 krm malen kryddnejlika
2-2 1/2 dl farinsocker
3 ägg
2 1/2 dl grädde

Dela pumpan på mitten och gröp ur kärnorna, baka halvorna i ugnen på 175 grader i ca 30-40 min eller tills pumpaköttet är mjukt. Skrapa ur köttet och mixa till ett slätt mos. Blanda alla ingredienserna till pajdegen. Tillsätt ägget och rör snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en form, nagga botten och låt stå kallt i ca 30 min. Förgrädda pajskalet på 200 grader i ca 10 min. Blanda pumpamos, salt, kryddor och socker. Vispa ihop ägg och grädde och rör ner i moset. Häll smeten i pajskalet och grädda ytterligare 40 min. Servera med lättvispad grädde!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar