Ca 32 st
50g jäst för söta degar
2 1/2 dl mjölk
1 ägg
2 msk strösocker
en nypa salt
7 1/2-8 dl vetemjöl
300g smör
200g mörk choklad
1 ägg till pensling
Garnering:
florsocker
Smula jästen i en bunke, tillsätt den kalla mjölken och rör tills jästen löst upp sig. Tillsätt ägg, socker, salt och mjöl. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord. Lägg på tunt skivat smör på halva degen. Vik över den andra hälften och tryck till kanterna. Kavla ut till en avlång kaka. Vik degen 3 ggr, vrid den ett fjärdedels varv och kavla igen till en avlång kaka. Upprepa detta 2 ggr.
Låt degen vila kallt i 15 min. Kavla ut degen till en rektangel och dela den i 4 längder. Låt längderna vila kallt i 10 min. Kavla ut varje längd till 12x60 cm. Dela varje längd i 8 bitar.
Vilka ljuvliga godingar! De där vill man ju sätta tänderna i!
SvaraRadera