onsdag 12 oktober 2011

Älgfärsbiffar med karljohansås och blå kongo

500g älgfärs
3-4 msk ströbröd
1/2 dl grädde
1 liten gul lök, hackad
salt & peppar
ev. 1 ägg
Sås:
3 dl grädde
1-2 dl torkad karljohan svamp
1 tsk kalvfond
salt

potatis tex. blå kongo
svartvinbärsgelé

Blanda älgfärsen med ströbröd, grädde, lök, ägg, salt & peppar. Rör om ordentligt. Blöt händerna och forma färsen till biffar. Bryn biffarna i smör, 3-4 min på varje sida. Lägg karljohan svampen i blöt. Stek sedan i smör. Tillsätt grädde, fond och salt. Låt koka ihop några min. till en tjock sås. Servera med kokt potatis, gelé och sallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar