söndag 11 september 2011

Rogan Josh- indisk lammgryta

Till den här rätten behöver det inte snålas med kryddningen. För ännu mer smak kan man rosta hela torra kryddor i en panna och sedan mortla.

6 port
4 gula lökar, skivad
3 vitlöksklyftor, skivad
1 röd chili, strimlad
olja
ca 1,2kg lammgrytbitar
1 1/2 tsk malen kardemumma
1 1/2 tsk malen koriander
1 1/2 tsk malen spiskummin
1 1/2 tsk dillfrön, stötta
1 krm malda nejlikor
3 msk färsk ingefära, riven
500g krossade tomater
2 dl matyoghurt
salt & peppar

ris
mango chutney
naanbröd

Fräs lök, vitlök och chili i olja i ca 10. Lägg i köttet och kryddorna rör om ordentligt. Rör ner ingefära, tomater och 5 dl vatten. Låt grytan koka utan lock i ca 30 min. Lägg på locket och koka ytterligare ca 2h, eller tills köttet blivit mört. Rör ner yoghurt och smaka av med salt & peppar. Servera med ris, mango chutney och varmt naanbröd!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar