onsdag 14 september 2011

Lammstek med rotfrukter & kantarellsås

Ca1,5 kg lammstek på ben + färdig vitlöksmarinad 

6-8 potatisar, skivad
2 morötter, skivad
2 palsternackor, skivad
olja
smör
timjan
salt & peppar

2 dl färsk blandsvamp tex. gula kantareller, trattkantareller
1 schalottenlök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
smör
3 dl grädde
1 skvätt soja
salt & peppar

svartvinbärsgelé

Lägg lammsteken i en ugnssäker form och stek i nedre delen av ugnen på 175 grader tills termometern visar 70 grader (tar ca 1 1/2h). Ta ut steken och låt vila, skär sedan i skivor.

Lägg potatis, morötter och palsternackor i en ugnssäker form. Ringla över olja, krydda med timjan, salt & peppar. Blanda. Klicka över lite smör. Baka i ugnen på 225 grader i ca 40 min.

Koka bort vätskan ur svampen. Stek sedan svampen, lök och vitlök i smör. Häll på grädde och soja. Låt såsen koka ihop. Smaka av med salt & peppar. Servera med svartvinbärsgelé!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar