fredag 22 juli 2011

Dillkokta havskräftor


2 kg råa havskräftor
5 l vatten
ca 1,25 dl grovsalt
ca 1 dl dillfrön
1 msk socker
(1 citron)
bröd
smör
persilja, hackad
vitlöksklyfta, pressad
creme fraiche- franska örter
blandsallad
melon
gurka
tomat
Vinegrett:
olja
honungsdijonsenap
salt & peppar

Koka upp vatten, salt, dillfrön och socker i en stor kastrull. Lägg i kräftorna och koka under lock i ca 6-8 min. beroende på stl. Låt kräftorna svalna i sitt eget spad. Blanda ihop ingredienserna till vinegretten och häll över salladen. Rör ihop smör, vitlök, persilja och bred ut på skivat bröd. Grilla i ugnen några min. Servera kräftorna med creme fraiche, sallad och varma brödskivor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar