onsdag 9 februari 2011

Pastagratäng med färsk tomatsås och mozzarella


Pastafjärilar
ca 3/4 kg tomater tex. plommontomater
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 grönsaksbuljongtärning
salt & peppar
1 msk honung
1 kruka färsk basilika, hackad

parmesanost
500g mozzarellaost, skivad

Koka pastan. Skär tomaterna i mindre bitar. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Tillsätt tomaterna, buljongtärning, honung, salt & peppar. Låt såsen koka i ca i 15 min. Mosa gärna ner tomaterna. Rör ner basilikan. Varva pasta, tomatsås, mozzarella och riven parmesan ost i en ugnssäker form. Gratinera i ugnen på 225-250 grader tills pastan blivit knaprig och osten fått en gyllenbrun färg (ca 15 min)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar