måndag 7 februari 2011

Köttfärspiroger


Ca 10-24 st
500g köttfärs
1 pkt creme fraiche tex. chili & paprika
1 lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 stor morot, tärnad
salt & peppar
1 nypa socker
1 dl riven ost, tex parmesan

75g smör
2,5 dl mjölk
25g jäst
7 dl mjöl
1/2 tsk salt
1/2-1 dl riven parmesan
1 ägg

Ugn 200 grader.
Värm upp mjölk och smör i en kastrull tills smöret smält. Låt vätskan svalna tills det är fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och lös upp med vätskan. Tillsätt salt, mjöl, ost och knåda ihop till en fast deg. Låt jäsa under handduk i ca 30 min. Stek lök, vitlök, morot och köttfärs. Tillsätt kryddorna och rör ner creme fraiche och ost. Kavla ut degen tunt och stansa ut 24 små el. 10 stora cirklar. Lägg en klick fyllning i varje cirkel. Vik över och tryck till sidorna med en gaffel. Lägg pirogerna på en plåt och pensla med ett uppvispat ägg. Grädda i ugnen i ca 10 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar