måndag 24 januari 2011

Kålpudding

1kg vitkål, i mindre bitar
1-2 dl vatten
2 rågade msk ljus sirap
2 msk smör
salt & peppar

400g blandfärs
1 ägg
1 dl vatten
1/2 msk kalvfond
salt & peppar

3 dl grädde
1 1/2 dl creme fraiche
1 köttbuljongtärning
1 msk kinesisk soja
1 msk svartvinbärs gelé
1 msk vetemjöl
salt & peppar

Stek vitkålen i smöret, häll på lite vatten då och då. Salta & peppra. När kålen mjuknat, häll på sirap och låt puttra några min.

Blanda köttfärs, ägg, vatten, fond och salt & peppar. Lägg hälften av vitkålen i botten på en ugnssäker form. Täck med köttfärsen och toppa med resten av kålen. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 45 min.

Blanda alla ingredienserna till såsen i en kastrull och låt koka upp. Låt puttra i ca 5 min. Smaka av med salt & peppar. Servera kålpuddingen med kokt potatis, ärtor, lingonsylt och sås!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar