söndag 23 januari 2011

Fläskfilé med klyftpotatis och bearnaisesås

Bearnaisesås, tex Erik Lallerstedt

ca 800g potatis
timjan
salt & peppar

Ugn 225 grader.
Skala och klyfta potatisen. Lägg i en ugnssäker form. Häll på lite olja och smör på klyftorna. Krydda med timjan salt & peppar. Stek mitt i ugnen i 25-30 min.

500g fläskfilé
salt & peppar

Salta & peppra fläskfilén. Bryn den på hög värme i lite smör och olja, sänk sedan till medelvärme och stek i ca 20 min. Täck med lock eller folie. Låt fläskfilén svalna något innan du skär upp den i skivor.

Haricot verte
1 vitlöksklyfta, pressad
1 schalottenlök, hackad
salt & peppar

Stek haricot verte, vitlök och lök i lite smör och olja. Smaka av med salt & peppar. Servera med potatis, fläskfilé och bearnaisesås!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar