tisdag 11 januari 2011

Chocolate chip cookies med apelsin

Recept från "Leilas mat"

Ca: 12-24 st
150 g mjukt smör
2 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
1 st apelsin, skalet
1 ägg
3 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
200 g mörk choklad 70% el. mjölkchoklad
(100 g hasselnötter)

Sätt ugnen på 200 grader.
Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna cirka 10 minuter och gnugga sen bort det mesta av skalet i en torr handduk. Riv skalet på apelsinen. Vispa smör, farinsocker, vaniljsocker, ingefära och det rivna apelsinskalet krämigt. Rör i ägget. Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten för hand. Hacka chokladen grovt och blanda den och de hela hasselnötterna i smeten. Klicka 1-2 matskedar smet med jämna mellanrum på ett bakplåtspapper och platta till klickarna lite. Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar