onsdag 12 januari 2011

Bondsoppa

4-6port
1 savojkålshuvud (ca 500g), skuren i mindre bitar
2 gula lökar, hackade
2 vitlöksklyftor, hackade
1 bit rotselleri (ca 50g), tärnad
1 liten sötpotatis, tärnad
4-5 skivor parmaskinka, strimlad
2 hönsbuljongtärningar
1 msk tomatpuré
1 1/2 l vatten
2-3 persiljestjälkar
400g bönor tex. cannellini
1 tsk salt
peppar

Fräs lök, vitlök och skinka i olja i en gryta. Tillsätt selleri och potatis, fräs i 2-3 min. Smula ner buljongtärningarna och tillsätt tomatpurén under omrörning. Häll på hälften av vattnet, koka upp och sjud soppan under lock ca 20 min. Tillsätt kål och persiljestjälkar. Häll på resten av vattnet och låt koka ca 15 min. Rör ner bönorna, smaka av med salt & peppar. Ta av grytan från plattan och låt stå 1-2h el. över natten! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar