måndag 8 november 2010

Skomakarlåda

Recept från kokboken "Sveriges nya landskapsrätter"
4 skivor oxfilé el. utskuren biff (ca 500g)
800g potatis, skuren i mindre bitar
2-3 dl mjölk
1/2 pkt bacon, strimlat
1 dl rött vin
2 msk konc. ox el. kalvfond
2 dl vatten
2 msk hackad persilja
smör
salt & peppar

Koka potatisen i lättsaltat vatten, ca 15 min. Häll av vattnet och mosa potatisen. Värm mjölken och blanda med potatisen. Tillsätt 2 msk smör och vispa moset fluffigt. Smaka av med slat & peppar. Ställ åt sidan och håll det varmt. Knaperstek baconet och låt rinna av på hushållspapper. Salta och peppra biffarna och stek i smör 2-3 min. på varje sida. Häll vin, fond och vatten i en stekpanna och vispa runt. Låt koka 1-2 min. Servera med kokta smörstekta morötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar