måndag 18 oktober 2010

Gratinerad hummer

2 port
1 hummer
2,5 dl grädde
1/2-1 msk hummerfond
1/2 msk mjöl
1/2 msk smör
1 tsk cognac
1/2 dl vatten
cayennepeppar
salt
1 äggula
1/2 dl riven ost, tex cheddar

ris
bröd
1 lime, i klyftor

Smöra 2 portionsskålar. Skala och dela hummern i mindre bitar, spara klorna till garnering. Smält smöret, blanda med mjölet, häll på grädden, hummerfond, cognac, salt och cayennepeppar. Låt koka ihop. Tillsätt lite vatten om såsen är för tjock. Blanda i äggulan och hummerköttet. Häll upp i portionsskålarna. Strö över osten och gratinera i ugnen ca 8 min på 275 grader. Servera med bröd, limeklyftor och ris!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar