tisdag 17 augusti 2010

Spaghetti och blåmusslor


1 kg musslor
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
2 dl vitt vin
2 dl grädde
1 tsk salt + peppar
1 nypa socker
bladpersilja, hackad

Kasta dom musslorna som inte sluter sig när du knackar på dem. Hacka lök och vitlök, hetta upp olja i en stor gryta, fräs lökhacket utan att det tar färg. Häll i vinet och låt det koka upp. Lägg i musslorna, sätt på locket. Koka i 3 min, tills musslorna öppnat sig. Ta upp musslorna med hålslev, sila spadet. Plocka ur musselköttet, spar några med skal. Låt spadet koka ihop några min och häll på grädden. Koka ytterligare några min. Smaka av med salt, peppar och socker. Rör i persiljan och musslorna, låt allt bli varmt. Lägg upp pastan på ett stort fat och häll såsen och musslorna med skal över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar