lördag 26 juni 2010

Midsommarbuffé

En del av gårdagens midsommar buffé.

Senapssill
Löksill
Matjessill
Rökt lax
Färskpotatis
Knäckebröd
Ägghalvor med kaviar och vispad grädde

Sallad:
6-8 port
1 knippe romansallad
1 liten honungsmelon, tärnad
1/4 bit vattenmelon, tärnad
1 ask cocktailtomater
2 msk mynta, hackad
1/2 dl persilja, hackad

Blanda allt och lägg upp på ett stort fat.

Senapspannacotta med matjessill och rödlök:
8 port
3 gelatinblad
40g matjessill, hackad
2 1/2 dl grädde
1/2 tsk salt
1 krm peppar
3 msk senap
1/2 dl dill, hackad
1/2 dl gräslök, hackad
3 dl gräddfil
Garnering:
1 rödlök, hackad

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden i en kastrull och ta av den från värmen. Ta upp gelatinbladen och krama ur all vätska. Smält gelatinet i grädden. Låt svalna. Blanda i sillbitar, salt, peppar, senap, dill, gräslök & gräddfil. Lägg blandningen i 8 glas. Låt stå i kylen till nästa dag. Toppa med rödlök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar