måndag 21 juni 2010

Grillade revbensspjäll med cheddarscones

Revbensspjäll:
4-6 port
2 köttbuljongtärningar
2 liter vatten
2-3 msk vinäger
1 gul lök, i klyftor
2 lagerblad
1-1 1/2 kg tjockskuret revbensspjäll
Glaze:
1 msk söt senap
1 tsk hickory rökextrakt (liquid smoke) el. chipotlepasta
1 tsk örtsalt
2 msk honung
1 tsk vinäger
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
1 tsk cayennepeppar
1 msk olja

Häll upp vatten i en stor kastrull, lägg i buljongtärningar, vinäger, lök och lagerblad. Koka upp och lägg i revbensspjällen. Koka tills köttet lossnar lätt från benen (ca 1-1 1/2h). Ta upp och låt spjällen rinna av någon min. Blanda alla ingredienser till glazen och pensla på spjällen. Grilla revbenen några min på varje sida. Pensla med glaze under tiden.

Grillsås:
ca 2 1/2 dl
2 dl chilisås
2 msk vinäger
4 msk färsk pepparrot, riven
1 tsk salt
1 msk honung
peppar

Blanda alla ingredienserna.

Cheddarscones:
10-12 st
2 dl majsmjöl
4 1/2-5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
50g smält smör
1 dl vatten
2 ägg
3 dl gräddfil
2 dl cheddar, riven
4 feferoni el. 1 grön chili, hackad

Ugn. 225 grader.
Blanda alla ingredienser till en kladdig deg. Smörj en muffinsplåt el. andra ugnssäkra portionsformar och klicka i smeten. Grädda 20-25 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar