lördag 15 maj 2010

Wokad kyckling med nudlar

500g strimlad kyckling
2 vitlöksklyftor
3 cm färsk ingefära, riven
1 stor paprika
3 vårlökar
1 chili
soja sås
sesam olja
jordnötsolja
salt & peppar
2 msk ostronsås
1 msk risvinäger

Blanda kycklingen med 2 msk soja, lite sesamolja, salt & peppar, pressad vitlök och ingefäran. Låt stå och marinera några min. Skär under tiden parikan i strimlor. Skiva vårlöken och hacka chilin. 

Värm en wok- eller stekpanna med lite jordnötsolja och sesamolja. Lägg i kycklingen och woka tills den blivit brun. Ta upp kycklingen och låt såsen rinna av i en skål.

Tillsätt lite mer olja och sesamolja i pannan och woka paprikan, vårlöken och chilin. Ta upp grönsakerna och ställ åt sidan. 

Häll i 4 msk soja, 2 msk ostronsås, 1 msk risvinäger och såsen från kycklingen i pannan. Reducera till en sirapsaktig glaze. Blanda ner kycklingen och grönsakerna. Servera med 
nudlar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar