söndag 4 april 2010

Påskbuffé

Parmaskinka & rucolasallad:
Parmaskinka
rostade pinjenötter
rucolasallad
crema di Balsamico

Lägg upp allt på ett fat och ringla över crema di balsamico.

Silltårta:
5 skivor kavring
50g smör
4 dl crème fraiche
200g matjesill
1 finhackad rödlök
1 dl finskuren gräslök
4 gelatinblad
1 msk sillspad
vitpeppar

Lägg gelatinet i en skål med vatten. 
Mixa kavringen. Smält smöret. Blanda och tryck ut i en form. 
Ställ i kyl. Hacka gräslök, lök och matjesill. Blanda med crème 
fraiche, sillspad och peppar. Krama ur vattnet ur gelatinet och 
smält det i en kastrull. Vänd sedan ner det i smeten och häll upp
allt i formen. Kyl.

Räk & melonsallad:
Melon tex. vatten, nät eller honungsmelon
räkor
1 rödlök
1/2 röd chili
saft och skal från 1 lime
peppar

Skala räkorna. Skär melonen i mindre bitar. Hacka lök
och chili. Smaka av med peppar. Finrivet skal och saft
från 1 lime.

Tomat & mozzarella sallad:
Tomat
mozzarella
olja
salt & peppar

Skär tomat och mozzarella i skivor. Ringla över lite olja.
Salta och peppra.


Ostbricka:
Appenzeller
gruyère
valencay
boursin
philadelphia
fikonmarmelad
knäckisar
vindruvor 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar