onsdag 31 mars 2010

Chili con carne soppa med nachos och guacamole


Receptet är hämtat ur "Malin Söderströms middagstips".

Även om jag inte skulle ha några som helst problem med att äta enbart nachos och guacamole till middag, så är den här chili con carne soppan jättegod att ha till.

Guacamole:
2 mosade avocados
1 vitlöksklyfta pressad
1/2 finhackad lök
1 dl creme fraiche
salt
saften av en citron

Blanda allt till en röra.

Chiliconcarne soppa:
500g köttfärs
2 finhackade lökar
2 urkärnade och tärnade röda paprikor
2 finhackade vitlöksklyftor
2 msk olja
4 msk chilipulver
2 tsk spiskummin
1 l köttbuljong
saften av 1 lime
300g kokta blandade bönor
1/2 dl persilja

Fräs köttfärsen med lök, paprika och vitlök i oljan tills den får lite färg. 

Tillsätt de torra kryddorna och fräs ett par min till. Slå på buljongen och 
koka i 20 min. Rör ner de kokta bönorna i soppan och låt det bli varmt. 
Smaka av med salt, peppar och limejuice. Rör ner persiljan sist. 
Servera med gräddfil, tortillachips och guacamole.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar