torsdag 11 september 2014

Italiensk plockmat






Blev bjuden på supergod italiensk inspirerad buffé hos vännerna. Bla crostini med tapenade, manchego ost, melon & fetaostsallad som dessvärre inte fångades på bild. Recepten är beräknade till 8-10 bufféportioner.

Räk & avokadosallad:
1/2 burk zeta soltorkade tomater creme
2 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
400g skalade räkor
3 avokados
1 påse rucola

Blanda soltorkade tomater creme, balsamvinäger & olivolja till en vinägrett. Skär avokadon i mindre bitar. Blanda avokadon med räkorna, rucola & vinägretten i en stor skål.

Melonklyftor med prosciutto:
1 cantaloupemelon, i klyftor
2 pkt prosciutto
1 kruka basilika
olivolja
svartpeppar

Lägg melonen på ett fat med prosciutto och basilika ovanpå. Ringla över olivolja. Krydda med peppar.

Melon & fetaostsallad:
2 rödlökar, tunt skivade
2 tsk strösocker
2 1/2 msk rödvinsvinäger
1/2 vattenmelon, tärnad
2 pkt fetaost, tärnad
1/2 burk kalamatioliver
1 påse rucola
olivolja
flingsalt & peppar

Blanda löken med socker & vinäger. Låt stå i 10 min. Blanda melon, fetaost, oliver & rucola med löken och vinägerblandningen i en stor skål. Krydda med salt & peppar. Ringla över lite olivolja.

Pasta med parmesan:
400g pastaskruvar
1/2 påse rucola
flagor av parmesanost
flingsalt
olivolja

Koka pastan och blanda med rucola & parmesan. Ringla över lite olivolja. Krydda med flingsalt.

Tillbehör:
pesto
tapenade
crostini
salami
parmaskinka
manchego



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar