måndag 15 september 2014

Varm getost toast med fikon



Gammal goding från "Mat Tina". Varm getost macka med fikon och söt rödvinssås.

Getosttoast:  
4 skivor chevre
4 skivor bröd
4 st färska fikon
Sås:
1 dl socker  
1 kvist rosmarin
1 dl rödvin
1 msk balsamvinäger
 
Ugn 200 grader. Rosta brödskivorna i lite olja i en stekpanna. Lägg över på en plåt och placera osten på varje brödskiva. Sätt in i ugnen i ca 5 min. Dela fikonen i halvor, skär bort den yttersta skalken. Häll socker, hälften av vinet, balsamvinäger, rosmarin och fikonen i en stekpanna. Låt det småputtra några min. Häll på resten av vinet och koka ytterligare några min. Lägg upp fikonen på chevretoasten och ringla över såsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar