onsdag 25 juni 2014

Laxcheesecake


Recept på den goda laxtårtan som åts på midsommar kommer här. Äter man enligt lchf så funkar det alldeles utmärkt att skippa kavringen.

3 gelatinblad
200g färskost tex. philadelphia
2 dl creme fraiche
1/2 dl majonäs
1/2 dl grädde
1/2 rödlök, finhackad
1/2 dl dill, hackad
4-5 skivor kavring
50g smör, smält
salt & peppar
4 skivor rökt lax, hackad
1 burk stenbitsrom el. löjrom
saften från lite citron

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Mixa kavringen och blanda med det smälta smöret. Platta ut smulet i en form. Låt stå kallt i kylen. Blanda färskost, creme fraiche, majonäs, lök, dill, lax och stenbitsrom/löjrom (spara lite till garnering). Värm upp grädden och låt gelatinbladen smälta i den varma grädden. Blanda ner i röran. Smaka av med citronjuice, salt & peppar. Bred ut blandningen över kavringen och låt stå i kylen 1-2 h. Garnera med rom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar