torsdag 20 mars 2014

Heta enchiladas med salsasallad



Enchiladas fylld med het färsröra serveras tillsammans med en färgrik & söt salsasallad i utmärkt kombo.

Sallad:
1 mango
2 dl kidneybönor
1/2 gurka
1-2 tomater
1 avokado
1/2 rödlök
juice från 1/2 lime
salt
olja tex. raps

Tärna mango och övriga grönsaker. Ta endast med köttet om tomaterna är saftiga annars blir det för vattnigt. Skölj bönorna. Finhacka rödlöken. Blanda allt i en skål. Smaka av med limejuice, olja och salt. Ställ kallt tills servering.

Enchilada:
400g blandfärs
1 paprika, tärnad
1 gul lök, hackad
1/2 chili (beroende på hetta), finhackad
2 vitlöksklyftor, pressad
1 näve champinjoner, skivade
2 dl creme fraiche
salt & peppar
riven ost

Ugn. 225 grader.
Stek lök, chili, vitlök & champinjoner i lite olja i en panna. Tillsätt färsen & paprikan, stek tills färsen är genomstekt. Salta & peppra. Ta pannan från värmen och rör ner creme fraiche. Bre ut lite av färsröran över hela tortillabrödet och rulla ihop. Lägg allt i en ugnsäker form och strö över riven ost. Baka i ugnen, ca 10-15 min eller tills osten smält. Servera med salsasalladen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar