söndag 19 januari 2014

Ugnsbakad lax Asian style


Glaze:
2 dl sweet chilisås
2 dl teriyakisås
1/2 röd chili, finhackad
1 vitlöksklyfta, pressad
1 dl koriander, hackad
1 1/2 msk ingefära, finhackad
skal från 1 lime
2 msk limejuice
1 tsk torkade, smulade kaffir limeblad

Rör ihop alla ingredienserna.

1 kg laxfilé i bit
4 dl glaze
2 msk sesamfrön
250g broccoli
2 lime
1/2 röd chili
1 dl rostade cashewnötter
salt & peppar

Ugn 150 grader.
Lägg laxen på en bakplåtsklädd plåt. Krydda med salt & peppar. Fördela 1 dl av glazen på laxen & ställ in i ugnen 20-25 min. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Skär lime & chili i yunna skivor. Skär broccolin i buketter och koka i lättsaltat vatten. Ta ut laxen ur ugnen, garnera med sesamfrön, limeskivor & chili. Servera med cashewnötter, broccoli, resten av glazen & ris!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar