måndag 9 december 2013

Penne med pesto, tomater & parmachips

Parmachips:
12 skivor parmaskinka

Ugn 150 grader.
Lägg ut parmaskinkan på en bakplåtspappersklädd plåt. Baka i ugnen i ca 5 min. Låt skinkan svalna på plåten.

Pesto:
50g pinjenötter
2 krukor basilika
1 vitlöksklyfta
100g parmesanost
2 dl olivolja
salt & peppar
ca 1 dl grädde
pasta

Koka pastan. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Mixa sedan alla ingredienserna. Smaka av med salt & peppar. Rör i grädden och blanda peston med den varma pastan.

Ugnsbakade tomater:
250g cocktailtomater
olivolja
salt & peppar
2 krm socker

Ugn 190 grader.
Lägg tomaterna på en plåt. Ringla över olja, krydda med salt, peppar & socker. Baka tomaterna i ca 25 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar